Tilbage

Om Bandet

Before er et af Nordjyllands bedre dansebands som mest spiller 60'er musik krydret med Country og de bedste fra bl.a Smokie, Bamse, Lilholt, Krebs, Tv2 m.fl.

Bandet spiller gerne til alle slags fester og bryllupper mv., også gerne dinnermusik i behagelig lydstyrke.

Before er et rutineret band, hvor medlemmernes rutine kommer fra bands, som turnerede i 60erne og 70erne, som hed Les Manes, Wind Set og Blue Heaven.


Bandet består af:


John Silleborg (Guitar)

John er gruppens forsanger mest rutinerede guitarrist (og eneste) som har spillet siden begyndelsen af 70érne og var i 74 med til at starte Blue Heaven som var et drenge band hvor John var alderspræsident med sine 16 år, efter et par år kom det første job som var til strandfesten i Als, en Søndag eftermiddag i juni for de unge. Derefter gik det derudaf med midnatsballer på Astrup Kro, der var måske ikke andre der vil spille så sent, det var fra 23 til 05.Et andet sted hvor vi spillede hver måned var i pavillonen i Grenå som nu vist er lavet om til medborgerhus.


Tom Thygesen (Keyboard/Guitar/Bas)

Tom er gruppens Keyboard mand og har sin rutine fra først i 70 érne da han spillede sammen med John i Blue Heaven, som dengang bestod af Olav Houmøller, John Silleborg, Peter Lybæk, Torben Jeppesen og Tom Thygesen. Deres efterhånden rimeligt gode grej blev flyttet i en trailer, trukket af Peters sejlende Volvo Amazone, så efter at have stillet grejet op, håbede vi så på at søsygen havde lagt sig, så vi kunne trykke den af på scenen. Bandet spillede til bal i ca. to år på forskellige hoteller i landet, og i 77 var der en der stoppede og da det ikke lykkedes at finde en afløser gik Blue Heaven så i stå.

Peder Schurmann (Bas/Guitar)

startede i 1959 danseorkesteret Gentle bees, Skjern, som landet over var på banen til sidst i 70'erne. Gentle Bees nåede at indspille 2 single plader i Rosenberg studiet, København. Efter nogle år som løsgænger, var Peder delagtig i genoplivningen af det gamle Vejle band, Fender Four, der senere avancerede og blev til det nye Donkeys. Efter endt samarbejde her, blev resten af 80'erne kørt på Duo plan. En del af 1990 stod i 60'er rockens tegn, hvor Peder som guitarrist og forsanger, afviklede en del arrangementer sammen med Esbjerg bandet, Swingsters. I 1990 dannede Peder, sammen med Leif Nielsen, Esbjerg, duo’en 2-Much. Den velfungerende duo trak stikket ud i 2012. På guitar, bas og sang er Peder nu det nyeste medlem af Dansebandet Be4, Als.


Sebastian Lybæk (Trommer)

Sebastian er nyeste skud på stammen og også suverænt yngste medlem, han har tidligere spillet i bandet Meanwhile Elsewhere men har nu skiftet genre og giver den som trommeslager for before.


Lidt historie om Older Than Before

Bandet Older Than Before blev startet i 1999 og vi er som navnet siger, blevet ældre end vi var tilbage i 70 érne da vi spillede til kroballer rundt omkring i landet, det var jo dengang alle kroer havde ugentligt bal, og der kom masser af mennesker. Det har tiden ændret, så nu spiller vi mest til private fester og teltballer.

Bandet blev startet fordi vi alle stadig havde lyst til at spille og efter at have spillet sammen med mange forskellige mennesker i skolens musiklokale, hvor alle interesserede var velkommen til at møde op, fandt vi så en fem mands besætning, som efter et halvt år blev til fire p.g.a. at der var en der skulle uddannes til styrmand.

Bandet skiftede navn til Before i 2003 og fortsatte ufortrøden. I 2012 besluttede Per sig for at sige tak for denne gang, og i stedet er Søren så kommet med i besætningen. Det var et lille indblik i Befores historie.Blue Heavens første offentlige optræden ved Strandfesten 1975 med vort sparsomme grej.Ny uniform sponseret af JKF Industri 1976

Tilbage